söndag

hej. nu är det söndag. förra gången jag skrev här var jag 16 år. Nu är jag 17 i stället. Coolt. förra gången jag skrev här hade jag inte haft konsert med Ginger Brass på brunnsvikens trädgårdscafé. Nu är det gjort. Skönt. Nu kommer en bra men ha-mycket-att-göra-vecka. Den kommer nog bli bra. Nu är jag trött. Om en vecka har jag inte dreads längre. konstigt. Snyggt? Vem vet, det lär vi märka!

tisdag

Trött som en gris ska jag spendera natten med att skriva en bokrecension på en bok jag inte läst ut. Huvudvärken är redan här. Party.

värt

påminnelse till mig själv: det är värt att ha med sig datorn till skolan och plugga där i stället. fett värt.

Jag är med hår!


Kollakollakolla! Hår!! No dreads! Hår! Sakta men säkert har jag börjat ta ut dem nu! Byebye dreads!
Idag har varit en till dålig dag, men den slutade extremt bra! Försoning är det bästa jag vet! Tror att jag kommer kunna sova gott i natt. Åh vad skönt det ska bli!

Söndag

JAg är trött som en gris. Kan bero på att jag inte har sovit ut ordentligt på en vecka. I natt sov jag i en fotölj. Det var mysigt. Helgen har varit ansträngande. Mitt humör har gått i konstanta vågor mellan arg,ledsen och likgiltig. Nu är jag tillbaka på normalhumör igen. Ska försöka kolla in lite recensioner av Robinson Crusoe innan jag sover, har insett att jag kanske inte hinner läsa hela innan onsdag..

Idag är det fredag, nej, jag menar torsdag

Min dag har verkligen haft sina toppar och dalar. Mest dalar. Skolan var verkligen bajs från ca klockan 15 och framåt. Kvällen har slösats bort på att laga mat och städa. Men nu börjar det i alla fall se fint ut på mitt rum igen.

Jag hatar boken robinson crusoe - läs den inte

För er som inte har märkt det

så kommer hela södra latin matstrejka på onsdag.

Jag har mycket att göra, borde vara stressad men mår ändå bra! God Natt!

idag är det måndag

Skoldagen blev lång. Jag har insett att jag måste börja läser Robinson Crusoue i räserfart om jag ska hinna lämna in min recension innan onsdag. Så mitt liv ska egentligen bestå av att läsa. I stället råkade jag stå och öva dvorak i en och en halv timme när jag hade ätit. Ajaj. Men nu ska jag läsa.. Snart!

Antonín Dvořák – Symphony No. 9 in E Minor, Op. 95 - "From the New World": III. Scherzo. Molto vivace

det är fortfarande lördag

skräckfilmskväll hos micke. mys. hejdå.

idag är det lördag

God morgon! Nu bär det av till Suso! Jag tror nästan att jag snart stämmer in på den ironiska kontaktannonsen som jag gjorde av mig själv på tyskan. Jag drev med mitt intresse för trumpeter, och försökte så starkt som möjligt få fram tesen "Jag har inget liv". Så här taggad är jag på att spela.




idag är det fredag

och jag var just på en megabra konsert Norrmalmskyrkan. Vi lyssnade bland annat till min vän sebastians fusiongrupp och en tjej från Göteborg som hade gått på Betel. Awesuumme! Man blir så lycklig i själen av att höra duktiga människor göra det de är bra på! Dagen har också spenderats med att ifrågasätta huruvida värdenihilismen är trovärdig eller ej. Läser just nu en väldigt intressant bok som heter "Objektiv moral - tro det den som vill" som handlar om just detta ämne.

Tankarna flödar.

idag är det torsdag

Dagen har varit häktiskt. Den har blandats med glödje och oro. Lite som vanligt. Jag hoppas att jag inte har dragit vatten över huvudet när jag tog förstastämman på dvorak. Övning ger färdighet hette det. ciss3et i sista satsen är mycket kixvänligt just nu. Men det kommer säkert fixa sig. Jag kan fortfarande inte förstå att vi ska spela den. Det kommer förmodligen att låta sådär första gången vi repar. Det här var egentligen inte det jag hade tänkt prata om i det här inlägget. Jag är så trött så jag bara skriver på.. Juste! Jag skulle höja min kära vän Isabelle till skyarna! Jag var just på hennes första alldeles egna konsert. Otroligt duktig är hon. Jag blir glad i själen när jag lyssnar på henne! Och vetni vad! Hon finns till och med på youtube för de som vill lyssna på henne! Där är en liten länk till hennes kanal eller vad man ska säga. Nu ska jag sova.

http://www.youtube.com/user/IsabelleSjalander#p/u/1/Ffq0V0ZzQQg

nu blev jag jättenostalgisk

Jag kom på att min förra blogg aldrig blev borttagen, eftersom att jag glömde lösenordet till den. Därför var jag nyss inne på den och kollade runt lite. Jag kom fram till att egentligen så har jag nog inte förändrats så fruktansvärt mycket sen den tiden. Det är snart tre år sedan nu.. Det som drog i mig mest var att jag saknade mitt hår! Här är två bilder hämtade från bloggen



(jag var inte seriös när jag tog den här bilden, tvärtom så var det för att demonstrera min lökighet. Jag gillar ankmunnen)



Så nu återstår dilemmat;
Dreadsen, vinna eller försvinna?




Lång Dag



Idag har jag varit i skolan länge. Så som alla andra vanliga skoldar kan man säga. Drygt 12 timmar i byggnaden måste det ha blivit idag. En hel del kan man säga. Jag har också blivit förkyld. Det är inte kul. Mannen på bilden är ett fantastiskt geni. Han heter Antonin Dvorak och har skrivit ett fint litet verk som jag tycker väldig mycket om. OCh vi ska spela den med symfan i skolan! OCh jag ska få spela 1an! Jag hoppas bara att vi inte förstör den. Jag sitter och lyssnar på den just nu.. nice stuff..

jazz

Insåg idag att det är jazzafton i aulan om två dagar. Och jag ska spela solo på en låt jag inte har kollat in någonting. Vår ensamble har inte ens spelat igenom den än.. Så nu sitter jag och kör lite ackordanalys och lyssnar på lite olika solon för insperation. Bättre sent än aldrig! Sjukt snygg låt. Här är två versioner.

Miles Davis – 'Round Midnight

Thelonius Monk – Round About Midnight


Update
Åh herregud jag tror jag avlider. Hittade just en SVENSK version av Round Midnight med CORNELIS! Musikorgasm. Denna låt ska jag sjunga. Jazzzpianoafton om nån är taggg?

Jag älskar tjuvtittat.se

 


Allehelgonaafton (eller hur stavas det egentligen?)

Att jobba på en höstmarknad är mysigt. Om man är dum som jag så tar man på sig för lite kläder och står och fryser hälften av tiden. Jag tror att det blir premiär av dunjackan imorn, och ylleraggisarna ska på! Känner mig trött och skön i kroppen. Nu tänker jag försöka vara lite intellektuell och läsa Kafka på tyska. Svårt men värt


jag älskar att ta fula närbilder

Nu är jag glad



När jag kom hem satt den här lappen fastgeggad med ett tuggummi på min ytterdörr. Charlie är en underbar människa, puss på dig! :) <3

Det är på lov man kommer ihåg att blogga

Och det är på lov man kommer ihåg att man har en kamera att använda! Eftermiddagen blev halvproduktiv. Har hunnit färga håret, spelat lite och lagat lite mat. Jag älskar verkligen när jag har tid och lust att göra riktigt god mat. I dag blev det quinoasallad med hemgjord hummus (som inte är hummus) och fetaost. Mmmh. Nu ska jag skölja ur hennan och sen bär det av till Hallowenpartey. Värt.



Dagens bajs blev väldigt ljust. Jag gissar att det beror på att jag lät det stå 1 timme i stället för 8-20 som vanligt..



Det var för resten första gången jag färgade hålet helt utan medhjälpare = man kan sitta i skräddarställning på golvet och gegga = inte ont i nacken! Det var najs.



Jag är jättemätt nu. och belåten. Dubbelhakesmiley = :))

Jag är så sjukt dålig på at göra det jag har tänkt.

Men nu börjar jag i alla fall färga håret snart.. 2 timmar senare! :)

Ballt eller vad?


Do you remember

Sitter i mitt rum i Kista och kommer fram till vilken värd dag det här blev. Musiken strömmar på och jag känner mig helt okej. Jag trodde lite att det här lovet skulle bli annorlunda. Att samma tankar som vanligtvis kommer fram skulle hålla sig borta, men nu sitter jag här igen och tänker. Dock inte lika negativa tankar som vanligt. Det är så himla skönt när folk finns där för en. Att spendera kvällen på Coffehouse by George var värt. Tiden bara försvann. Helt plötsligt inser man att man bara har ätit frukost och druckit kaffe hela dan.

kramkram lingonbanan

Det är helt sjukt hur bajshungrig man kan bli av att sova till 12

Hej hopp. Vi var 3 små personer som satt uppe vid min dator till klockan 5 i natt och spelade Sims. Bara för att vi var så nostalgiska av oss. Av nån anledning så är det alltid så kul att döda simar. Så vi uppfann En liten kråkaktig, totalt ond gubbe som hette Hanz-Friedrich. Han bjöd in alla städare, personer på gatan, trädgårdsmästare osv, och vipps så fanns det inga dörrar kvar i rummen = alla dog. Mohaha. Jag tror att det blev 14 små gravstenar som stod på Hanzfriedrichs lilla borggård. Han bodde i ett pampigt slott, som det tog minst 2 timmar för oss att bygga. Awesume.


RSS 2.0