Jag orkar inte lyssna

Min mamma är bäst på att babbla i telefon. Snart orkar jag inte lyssna längre. Skall strax börja öva. kul. inlägg.

mycket att göra?

Medans så gott som alla andra är på väg mot någon slags stressig avgrund sitter jag här och tittar på. Det finns inte så mycket man kan göra egentligen, förutom att uppmärksamma stressen när man ser den hos de andra. Vem vet, det kanske är lugnet före stormen? I så fall är stormen inte för ens efter lovet. I morgon har vi barnkonserter i skolan för små gulliga 6åringar. Det kommer bli jättekul! Tror verkligen att vår grupp kommer ha ett fantastiskt litet framträdande! Jag ska vara en höna. Sen i morgon kväll ska brassensamblen i skolan spela på invigningen av täby centrum! Det blir nog skoj. Jag får betalt. Då kan det inte bli annat.

Dagens fråga

Jag undrar varför jag alltid blir jätteglad och flummig när min hunger har gått över? Jag borde svälta mig själv oftar helt enkelt. Nu har jag inte ätit på.. 7 timmar. Mennu blir det strax lasagne.. mmmh.

Jonatan spelar fint

Konserten blev kort, så jag och Micke hann ut till Brunnsvikens Trädgårdscafé och gick på soppkonsert. Dagens underhållare hette Jonatan Bougt. Han spelade vääldigt fint på sin gitarr. Och det var väldigt god soppa till också :) Nöjd och belåten kan jag nu sätta mig vid studierna igen. Prov i samhällskunskap i morgon!

vilken härlig morgon

Löpning + spikmatta = riktigt värd stressa-ner-terapi. Sovmorgon och Pankaksfrukost. Kan det bli bättre?

Idag är det förresten konsert i Södra Latins Aula klockan 15! Kom och lyssna till när Södra Latins Symfoniorkester framför Beethovens pianokonsert i Cmoll, Tavlor på en utställning samt Finlandia! Det kommer bi najs!

Cykla är inte alltid party

Nu är jag hemma. Det var en obekväm hemfärd. cykla i mörkret i duggregnet Södermalm - Solna. Det riktigt ovärda var att jag glömde min sadelmuff kvar på cykeln i morse, så den var helt genomsur när jag skulle cykla hemåt.
När jag kom hem nämde jag för min kära mor att jag tänker skolka 1a lektionen imorn. Morgondagens schema är nämligen:

8.10 - 09.10 Tyska
09.10 - 11.30 Hål
11.30 - 12.20 Brassensamble
12.20 - 15.30 Hål
15.30 - 18.00 Symfoniorkesterrep

Alltså totalt 3 timmar och 20 minuter undervisning, och 5 och en halv timme håltimme. Tyskan är alltså inte riktigt värd att gå på. Min mamma gav mig en fet utläggning om att skolka var fel om man inte hade en viktig anledning, typ att man var sjuk eller nått osv. Jag tyckte att en fet sovmorgon var tillräckligt. Nu känner jag att jag har lite dåligt samvete. Jag borde typ gå på tyskan. Jag kan inte bestämma mig. Jag hatar sånt här






Bara en halvtimme till

Jag övar alldeles för lite. Många kan se det som tragiskt, att en person som jag, som verkar öva mest hela tiden säger nått sånt. Men det är sant. Det finns så mycket tid som bara flyger iväg till annat. Idag satt Micke, David och jag i cafét i skolan hela storbandshålet, dvs 2 timmar och 20 min. Sjukt mycket tid när jag hade tänkt öva. Men jag skulle inte vilja byta ut det heller, det var en mysig pratstund. Det får bli nu i stället helt enkelt. Är snart uppe i en och en halv timme nu. Nästan nöjd. Idag blir det övning med Ching (som jag idag döpte min gulguldiga trumpet till idag). Jag skulle vilja beskriva den som en medelåldersgubbe, lite stel i lederna men hyfsat glad ändå. Berli(som min silvriga trumpet heter) är i skolan, efter som att jag tänker cykla imorn. Då vill jag inte ha honom på ryggen. Jag känner att jag börja låta en gnutta mentalstörd nu så jag ska sluta prata om mina trumpeter inför norma.


Förbryllelse

Min 9åriga bror har samma skostorklek som jag. Förra veckan hade jhan köpt nya stövlar, och de passade perfekt! Jag blev lite smått nostalgisk av den klumpiga känslan. Men kan ändå inte förneka att de var väldigt sköna! :)


helgen är slut

jag sitter och tänker framtidstankar i stället för att plugga Musikhistoria. livet kan vara bra tråkigt ibland

deciplin

Jag har lyckats decilplinera mig förvånansvärt bra de senaste 2 dygnen. Dagarna har bestått av plugg och övning. Och så fortsätter det.. Harmoniläraprov imorn! wohoo

Mohahahahaa...



Infall är roliga. Jag fick ett när jag och David satt och fikade i Råsunda. Nu har idén blivit verklighet..
Vad tycker ni?


lördag

Konsert med Suso och Sveriges Radios Symfinorkester! Gaah jag döör vad najs det var! Det var också ett ganska intressant rep, vi kom prick när det började så det var bara att hoppa in på Hary Janos suiten utan uppvärmning. Jättekonstig känsla när man precis har bytt muskelställning när man spelar. men kul. I morgon är det konsert igeen! 12.30 vid palatset, riddarholmen, kom om ni villll! :)

Ich fühle mich ungeheurlich trübe im Kopf

Jag känner mig enormt grumlig i huvet. Man ska inte ge sig in på att läsa Kafka på tyska när man läser steg 4. Det är osmart. Sitter just nu och slår upp vartannat ord. Kul.


Torsdag

Idag blev en mycket bättre dag än jag hade förväntat mig! Nu är mina skorpor med apelsin och mörk choklad i ugnen och jag kan nu nöjd och belåten sätta mig och skriva engelskauppsats med en välförtjänt kopp chaitee bredvid. P2 i bakrunden (<3). Kakorna är till min lilla klass. Varje fredag har vi nämligen samhällskunskap 08.20, som nästan ingen någonsin är tid till. Oftast är vi högst 5 när lektionen egentligen ska börja. Därför har vi börjat baka. De som kommer i tid får kakor!
Vi läste horoskop på lunchen idag. På mig stod det massvis med negativa saker. Kommer inte ihåg dem riktigt exakt. Men när alla andra smågarvade tänkte jag för mig själv att jag tyckte att hela horoskopet stämde ganska bra in på hur livet är just nu. Ganska så stressigt och pissdåligt. Så. nu vet ni det.

 

mina bröst har by the way blivit jobbigt stora på sistone. Och jag insåg just att min matte inte riktigt funkade i ett tidigare inlägg. Louise har helt rätt i att det var 11 och en halv timme som jag var i skolan i tisdags. Cred till henne.


lång dag

Idag var jag i skolan 08.55 - ca 20.25. Sjukt eller vad? 16 och en halv timme! Det är ju typ en hel dag! Men det var kul och mysigt så det gjorde inget! Önskar att jag hade ännu mer tid. Livet känns så fyrkantigt just nu. Vakna. äta frukost. åka skola. öva. plugga. åka hem. sova. Vad hände med alla människor som man ville hinna prata med? Det känns som att alla går runt för sig själva i varsinn bubbla. Alla är så målinriktade på vad de ska göra så nästan ingen har tid för någon annan än sig själv. Det är mitt intryck av världen just nu. I och för sig så är min bild av världen väldigt liten och smal. Min världsbild har ett behov av att rekommendera att öva i musiksalen runt halv åtta på kvällen. Det är fantastiskt. På tal om det så var det nu ca 2 och en halv timme sen. Jag ser nu via photobooth att jag har fått ett permanent tryckmärke från all övning. Kolla precis över överläppen så syns det. Det är lite rödare där än vad det borde vara. Menmen. Vad gör man inte för konsten!


sitter och chillar

har nu övat 2 och en halv timme idag. Känner mig nöjd med mig själv. Det får räcka. Nu kan jag i lugn och ro sitta och skåda Shostakovich 8e Symfoni i stället. Nördnördnördnörd. Jag vet. Men det är faktiskt riktigt bra att somna till..

imslp är min bästa vän

den här veckan

Den här veckan har varit sådär, precis som vissa veckor är. Känner mig ganska trött på livet just nu. Men det lär väl gå över i sinom tid.

RSS 2.0