Jag tror jag avlider



Kan inte nån bara ge mig 4.500 dollar? Hittade just en Monette Ctrumpet för just den summan. Använd i Boston symphony orchestra, klassad som en av världens bästa symfoniorkestrar. De är så vackra. Monette- min nya craving.

Food.inc

Jag har spenderat kvällen med att ta en trevlig promenad med min kära mor samtidigt som min kära dator arbetade för fullt med att ladda hem filmen Food.inc. Det är en dokumentär om amerikansk matindustri. Nu har jag precis tittat klart och känner mig något chockartad. Efter att ha sett detta känner jag inte för att någonsin stoppa i mig något animaliskt över huvud taget. Nu vet jag att det kommer att hända igen. Men det kommer inte ha någonting med USA att göra i alla fall. Aldrig att jag äter på MacDonalds igen. Aldrig. Visste ni till exempel att hamburgarbasen som är den största beståndsdelen i köttet i en hamburgare har klorerats 3 gånger för att de ska kunna få bort alla bakterier och sarmonella och e.coli(tarmbakterie hos djur) som finns där? Detta pga att djuren har gått runt i sitt eget skit och fått den billigaste möjliga föda som får dem att växa mest (men som de inte är gjorda för att äta). Det hela är så vidrigt! Jag mår illa när jag tänker på det!



se den.

Kräftparty

Hade en underbar helg ute på blidö med Charlie, Carro och Måns! Här har ni godbitarna!



Japp, vi körde på lampa och hela köret!



Till och med sånna där runda saker som man blåser i så att det kommer ut fint snöre. Kommer inte ihåg vad de heter för tillfället! Tips: det är väldigt roande (i alla fall om man har min humor) att blåsa sådana i folks öron när de inte är beredda!



Charlie är väldigt fin tycker jag. så nu vet ni det.



Jaa vi hade hattar också



Så här såg bordet ut. Underbart eller vad? Kommer nog försöka göra detta till en tradition!

Kärleek till eder!

Imorgon börjar skolan igen

Imorgon börjar allt igen. Det känns sjukt konstigt. På något sätt känner jag att det här lovet var för långt nästan, även fast jag har haft sjukt kul! Förhoppningsvis lyckas jag hålla ihop mitt liv under de kommande 9 månaderna. Har dock hört att tvåan är riktigt körig, i alla fall om man går yrkesmusikerlinjen på södra latins gymnasium. Det kan bli svårt att somna om jag går och lägger mig nu. Men jag ger det ett försök i alla fall. En bok har aldrig varit fel!
Rebekka Karijord – Paperboy kommer nog lugna ner mig till slut!

Kram!

jag orkar inte

jag orkar inte sitta här och bli melankolisk i all konstig the Knife musik som kom upp på itunes. Jag kan bli så himla skum ibland. tror att det blir bättre om jag går och lägger mig i stället.

Var förresten på grönan igår. Det var party. yää..





slänggungor är fina. jag vill ha en sån i min trädgård.

Oh yäääh

Igor Stravinsky;Columbia Symphony Orchestra – Le Sacre du Printemps (The Rite of Spring): Dance of the Earth


Jag sitter fast i Kista.

Kista galleria öppnar inte för ens klockan 10. Jag vaknade av att mina halvsyskon skulle till fritids vid halv 8. Så nu sitter jag här och väntar. Tänkte nämligen gå förbi ClasOhlsson och köpa mig ett par högtalare samt en cykelpump,
gött eller vad?
Dagens diet är barnmatsdiet (nej inte Kissiestyle). Min tänder gör sjukligt ont efter att min tandställning spändes om igår. Det betyder i alla fall att tänderna flyttar på sig så att jag äntligen kan få bli av med skiten! Party! Idag tänker jag som sagt leva på soppor och smoothies av alla olika slag (typ barnmat?). Frukosten fick bestå av en mjuk ostsmörgås som jag delade i bitar. Mums. Nej det var faktiskt inte så gott. Men jag lever i alla fall!


har inget fantastiskt att skriva om

Livet går på som vanligt. Samtidigt som jag går runt här och fixar mat så sitter det nån nere i Afrika och har inte ätit på 2 veckor. Det känns så konstigt att sitta här och vara medveten om det, och så gör man ingenting åt det! För vad kan jag som liten människa göra här i sverige just nu? Jag sitter här och utbildar mig och gör inte så mycket mer. Köpa enbart fairtrade? Det blir inte så stor påverkan om det är enbart jag som gör det. Men 1 person är alltid en början. Det är ganska sjukt egentligen, att mina val som jag gör när jag handlar, gynnar djuren mer än människorna. Med det tänker jag på faktumet att jag är pescetarian (äter ägg, mejeriprodukter, fisk och skaldjur, inga andra animaliska matprodukter). Det gynnar miljön och djuren. Men hur kan jag aktivt hjälpa människorna? Typ sluta köpa kläder? Men då kommer jag till ett nytt dilemma. Om jag slutar att köpa varor gjorda av människor med extremt dåliga arbetsförhållanden, kommer det då vara någon som förlorar sitt jobb? Tänk då om den personen blir av med det enda hon/han livnär sig på?
Jag känner mig kritisk till att ge pengar till alla hjälporganisationer, vem vet hur mycket pengar som faktiskt hamnar hos de som behöver dem? Samtidigt så måste man göra något! Jag tänker kolla runt lite på olika sidor nu..


God dag!

Idag så är jag positiv! Kom till tandläkaren i morse och fick reda på att de inte tänkte ta ut min tandställning igen.. Men vadå, 12 september är ganska snart det med! När jag kom hem blev jag på megafixamittrum humör. Så nu kör jag årets fixarummetdag. Nu ska jag börja möblera om snart, åt precis upp en smaskig linssoppa!


Jazz är najs

Nu har jag suttit och spelat jazz sen jag kom hem. Sjukt najs. Ni borde pröva den nån gång. Jag är också astaggad på att lära mig att spela folkmusik, fatta vad coolt med trumpet + bas i polka osv. Jag vill jamma. nuu.


Det här blev riktigt bra!

Nu har jag gjort seitan, och det blev riktigt bra! Titta nu!



mjöl, kryddor och vatten



blandas ihop till..



en stadig deg som ska knådas ett tag



Sen får den vila i kallt vatten i 2 timmar



sedan är det dags att knåda ur all stärkelse i varma vattenbad.



Då blir den såhär, grå och elastisk



Sen är det bara att koka den i soja, buljong och lite kryddor man tycker om, i ca 1 timme



Och sen är den färdiig! Fin och god. Tyvärr ska jag på middag hos min far i kväll så jag får vänta tills imorn med att använda den.


HAHAHA WTF?


I morgon blir en rolig dag

För då ska jag göra seitan! För alla som inte vet vad seitan är så kan jag berätta: låtsaskött eller rättare sagt proteinersättning. Det ser ut som kött och kan användas som det också. Så vi får se, jag tror att jag kommer dokumentera processen med min älskade kamera. Då kan ni få se! I Italien så kändes det som att det inte fanns vegeterianer. Den maten vi fick var princip "Kött med ugnsbakad potatis och kokta morötter utan kött". Alltså inget protein över huvud taget. I princip inga grönsaker heller för den delen. Så nu kände jag för att testa en ny proteinkälla.


ciao!

Viva Italia

Nu är jag hemma. Jag vill inte!! Jag vill tillbaka nu. Det var verkligen med sorg som jag kollade ut på fosterlandet när pappa körde hem oss från Arlanda. Turin och naturen omkring är verkigen så vacker så att man dör. Och alla italienare är supertrevliga, även fast de inte fattar engelska. Jag kommer sakna allt.
Jag trodde att jag skulle ha gått upp några kilo efter resan, i och med alla 5-rättersmiddagar, den gigantiska 10-rättersmiddan i söndags och all glass. Men icke, jag ligger kvar på exakt samma vikt som när jag åkte! Dock har jag inte sprungit någonting så nu är det dags att springa ut i spåret så fort tillfälle ges. 17 dagar kvar till Bellmanstafetten!


fett är kul


Mamma lagar feta och kalkonpaj i köket

Själv håller jag på och packer inför Italia! I morgon bär det av, väckarklockan skall ställas på 04.30 och jag kommer att vara trött då. Jag känner mig verkligen upprymd och glad och jättetaggad! Det ända som bekymrar mig är att det kommer bli så äckligt varmt. Jag är en vinter och höst människa. Jag älskar att dra på mig halsduken och sitta inne med raggisar och en go kopp te. Men det kommer att bli för varmt för raggisar och teet kommer bara göra mig varm och lökig. Däremot kan man äta hur mycket glass som hellst så det väger upp det hela! Nu ska jag fortsätta.

shohooo

1984, Tacobar och Busstur

Min dags lyckostunder. Tyvärr kunde jag inte hålla mig vaken under varken bussturen eller läsningen, jag var lite för trött! Kände mig som en gammal tant, när jag ofrivilligt somnade i min gråa soffa under eftermiddagen. Det var andra gången jag somnade bara sådär i den där soffan. Det förvånade mig lika mycket den här gången. Det är nämligen en såndär soffa som man inte kan ha en bekväm liggställning i. Detta resulterade förra gången till att jag låg i en sån ställning som gjorde att jag inte kunde ha munnen stängd, så när jag vaknade hade jag dreglat ner min tröja lite. Ofräscht. Det var dock väldigt värt att sova midddag, jag rekommenderar det verkligen. Synd bara att det känns som att man slösar bort tiden. Men det betyder att jag får mer tid med mina böcker i kväll! Idag tog jag nämligen en sväng förbi biblioteket och lånade Brott och Straff samt några diverse böcker på tyska att ladda upp med inför språkresan jag ska åka på i början av september. Dag att fräscha upp tyskan igen helt enkelt!

Kan meddela att den fula bildbristen beror på att jag glömde mitt kamerabatteri i Sandviken när jag var där sist
Nu ska jag på middag hos pappa, imorn blir det gokart! Taggaaa!
Kram

RSS 2.0